Utolsó kommentek

  • GYÖNGYÖS: Kedves Ellie! Most volt pár napja egy ugyan ilyen ,műtétem. Szeretném veled felvenni a kapcsolatot mert kérdéseim lennének. Üdvözlettel: Gyöngyyös (2017.05.14. 21:20) Aneszteziológia konzílium
  • Klaudia Mácsodi: Kedves Ellie! Előző héten elolvastam vagy 5 ször ezt a részt a blogodban.(nem azért mert elsőre nem értettem,csak azért hogy részletesen odafigyeljek mindenre).engem hétfőn műtöttek ...sok mindent m... (2013.06.12. 12:04) Műtét, ami nem volt olyan vészes
  • Tamko: nahát, saját eredeti blogod is van? (2012.10.21. 17:22) Váratlan fordulat
  • Ellie Arroway: Szia Popi, drukkolok neked :) nem lesz, mert visszamentem a saját eredeti blogomra, ha írsz egy emailt, megmondom, mi az :)) dreleanorarroway@gmail.com (2012.10.18. 19:11) Váratlan fordulat
  • Popi75: Csak érdeklődni szeretnék, hogy lesz.e blog a hányós részről? :) (2012.10.17. 10:59) Váratlan fordulat
  • Utolsó 20

Hogyan kezdődik

2012.02.15. 22:20 - Ellie Arroway

Mindenhol (mármint minden orvosnál, baráti összejövetelen, és bárhol, ahol szóba kerül a téma), felteszik a kérdést, hogy "ti mióta próbálkoztok"? Nekem fogalmam sincs. Honnantól számítjuk? Volt az, amikor arra gondoltunk, végülis nem olyan nagy baj, ha becsúszik egy baba, és akkor áttértünk a naptármódszeres védekezésre. A naptármódszer azon alapul, hogy rendszeres ciklus esetén ki lehet számolni, mikor van az embernek tüszőérése (a 14. nap táján), meg tudni kell, hogy a spermiumok kb. két napig maradnak életben a méhben (igen, minden dugás után élő spermiumok kavarnak bennünk 2 napig) és azt a pár napot ki kell hagyni. Tehát mondjuk a 10. és 18. ciklusnap között nem csináljuk. A naptármódszeres védekezésnél a teherbeesés esélye 1 év alatt 40%.

Egy idő után (nem jelöltem be  anaptáramban, nem tudom) áttértünk arra, hogy tulajdonképpen nem baj egyáltalán, ha becsúszik a baba, és már nem figyeltünk a napokra különösebben. Arra sem figyeltünk, hogy a peteérés környékén csináljuk. Rendszeres szexuális élet esetén (fogalmam sincs, mi az) (mármint, hogy az milyen gyakori szexet jelent?) egy év alatt 85% az esély a teherbeesésre így. engem azért foglalkoztat az a kérdés, hogy mi a helyzet, ha elfoglalt, munkamániás pár révén hétvégenként szoktunk szexelni (kivéve nyaralás), és mi van, ha nekem pont mindig kedden van peteérésem? Akkor pont elkerülik egymást a kis sejtek. Keddi peteérés esetén hétvégi szexelőknél, még ha hozzuk is a havi 8-10 együttlétes átlagot, nem hiszem, hogy sokkal nagyobb lenne az esély ennél a 40%-nál.

Mindegy, egy idő után (ez megint egy csomó hónap) elkezdtünk arra figyelni, hogy direkt a 14. nap környékén csináljuk. Ezzel is elment fél év. Ha jókor csinálod, akkor egy hónapban 20 % a teherbeesés esélye, az már elég jó esély. Próbáltuk jókor csinálni, de nem erőltettük nagyon, ha fáradtak voltunk, vagy influenzások, vagy anyóséknál nyaraltunk, vagy pont összevesztünk, vagy fáradtan, náthásan összevesztünk anyóséknál, akkor nem csináltuk. Ezzel is elvoltunk egy darabig.

Ezekkel így eltelt pár év.

Egy idő után úgy döntöttem, még ha kedden van is peteérésem, és beleszámoljuk az összes nátha / anyós / munkamánia / konfliktus miatt kihagyott alkalmat, a kumulatív esélyeket összegezve már teherbe kellett volna esnem. Ekkor elmentünk orvoshoz. Ezt már tudom, mikor volt, mert 2011 nyarán.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereketakarok.blog.hu/api/trackback/id/tr814115495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása